Tesco: 20 embert vettek őrizetbe a rendőrök

Magyar Nemzet2011. október 26. 09:36

Rendőrök vizsgálódtak kedden a Tesco gyáli logisztikai központjában - értesült a Magyar Nemzet. Az áruházlánc közlése szerint a rendőrségi vizsgálat nem Tesco-munkavállalókra vonatkozott.

A lap információi szerint a hatóságok közokirat-hamisítás gyanújával vizsgálódtak az áruházlánc egyik legfontosabb telephelyén, ahol -egyebek mellett- még hamis targoncavezetői engedélyeket is találtak.

A Pest Megyei Rendőr Főkapitányság tájékoztatása szerint a dabasi rendőrök több mint húsz személyt állítottak elő a telephelyről, voltak, akiket bilincsben vittek el.

A rendőrség ma ismerteti az ügy részleteit.

A Tesco szerda délelőtt reagált a Magyar Nemzet állításaira. Az áruházlánc közlése szerint a rendőrségi vizsgálat nem Tesco-munkavállalókra vonatkozott. Az érintettek egy magyar munkaerő kölcsönző cég alkalmazottai voltak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az áruházlánc szerint a magyar munkaerő kölcsönző cég megtévesztette a Tescót, ezért a vállalat megteszi a szükséges jogi lépéseket ellene. A magyar munkaerő kölcsönző vállalkozással kötött szerződés szerint a Tesco számára kiközvetített munkaerő minden a munkavégzéshez szükséges irattal, jogosítvánnyal és képzettséggel rendelkezik. Ezt a vállalat rendszeresen, szúrópróbaszerűen ellenőrzi is.

A Tesco elhatárolódik magyar alvállalkozója tevékenységétől és mindent jogában álló lépést megtesz azért, hogy ilyen félrevezetés a jövőben ne fordulhasson elő.

Címkék: