Padlón a legendás magyar zenekar énekesnője: milliókat bukott

Pénzcentrum2011. július 8. 15:02

Padlóra került anyagilag Völgyi Zsuzsi, a legendás Romantic zenekar egykori énekesnője.

Az énekesnő soha meg nem jelent szólólemezén közel hétmillió forintot bukott, butikja pedig csődbe ment - értesült a Blikk. A lemez a mai napig nem jelent meg.

Zsuzsi a Romantic felbomlása után szólókarrierbe kezdett, ám ki nem adott lemezével súlyos milliókat bukott. Az egyik dalhoz készült videoklip másfél millió forintba, a lemezanyag ötmillióba került. Az énekesnő állítása szerint a kiadó ugyanakkor további 3 millió forintit kért marketingköltségre, terjesztésre, sőt, az összes szerzői jogdíjat is Zsuzsinak kellett volna állni, ami szintén több millió forint. A cég a koncertekből is pénzt akart a lemez kiadása után.


Fotó: horizontiroda.hu

A kiadó azzal védekezik, az album reklámjához a tv- és rádiós promóciót nem tudja anélkül kifizetni, hogy ne részesedne a hozzá kapcsolódó koncertek bevételéből. Különben óriási veszteség az album kiadása, hiszen a kalózletöltések miatt már nagyon kevesen vásárolnak lemezt.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület adatai szerint a magyar lakosság 9%-a tölt le nem legális forrásból filmet, zenei tartalmat vagy szoftvert az internetről. A nem jogtiszta forrásból filmet, zenei tartalmat és szoftvert az internetről letöltők körében vezető helyet foglalnak el a fiatalok: minden ötödik, 30 év alatti fiatal töltött le illegális forrásból származó tartalmat a vizsgálatot megelőző egy esztendőben. A nemek is szignifikánsan befolyásolják a letöltési aktivitást: a férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel töltenek le illegális tartalmat, mint a nők.

Címkék: