Holnap hőségriadó: hol lesz a legrosszabb a helyzet?

Pénzcentrum2011. június 22. 19:32

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dél-Dunántúlon, a közép-magyarországi régióban és az Alföldön jellemzően 26 fok körüli középhőmérséklet várható. Az északnyugati országrészre már hatással lesz egy közelünkben lévő hidegfront, így ott a legmagasabb hőmérséklet 30 fok alatt valószínű. Pénteken egy markáns hidegfront hatására 5-10 fokkal lehűl a levegő, ezt követően jövő hét elejéig mindenhol 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet - áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdai közleményében.

Az országos tisztifőorvos az érintett területeken csütörtöki napra a lakosság számára szóló figyelmeztetésként 1. fokú hőségriasztást ad ki.

KATTINTS! Szuperviharok Magyarországon: a java még hátra van?

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az érintett területeken élő, ott tartózkodó állampolgárokat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával.

Pénteken 5-10 fokkal lehűl a levegő, ezt követően a jövő hét elejéig mindenhol 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Címkék: