Pénz és siker titka: menj haza a munkából korán!

Pénzcentrum2011. június 15. 17:52

Egy napra próbáld ki: ne válaszolj minden hívásra, ne ellenőrizd le két percenként az e-maileidet és menj haza korán. Egy pszichológiai tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint sokkal hatékonyabban dolgozhatsz, ha délelőttödet aktívabban, délutánod viszont pihenéssel töltöd - írja a Business Insider.

A tanács egészen egyszerű, délelőtt tudatosabban foglalkozzunk a dolgunkkal, délután viszont eresszünk le és pihenjünk egy keveset, hiszen úgy sem ez a nap legproduktívabb része. Különösen igaz ez a kreatív foglalkozásúakra, ilyen télen is termékenyebbek lehetünk délelőttönként. Dr. K. Anders Ericcson, a tanulmány szerzője ezt a hegedőművészekkel demonstrálja.


A legjobb, legsikeresebb művészek délelőtt aktívabban kezdik a napot, már reggel egész idejüket gyakorlással töltik. Délután viszont nagy szünet után folytatják csak a munkát, akkor is kisebb lendülettel. A kevésbé sikeres zenészek nem tudják ilyen lendülettel belevetni magukat a zenébe, délután nem is tudnak nagy szünetet tartani.

 

Címkék: