Kiderült: ennyit keres Bajnai Gordon Amerikában

Pénzcentrum2011. április 13. 16:58

Két hónapot tölt ősszel New Yorkban Bajnai Gordon. A korábbi kormányfő a Columbia egyetem meghívásának tesz eleget, ahol szeptemberben és októberben az Európai Unióról, az unió előtt álló feladatokról és az európai kapcsolatokról tart szemináriumokat, előadásokat.

Egy amerikai kutatás szerint a New York-i egyetemek a legjobban fizető felsőoktatási intézmények közé tartoznak Amerikában, egy átlagos előadói fizetés meghaladja az évi 60 ezer dollárt, vagyis 11 millió forintot.

A nagynevű New York-i Columbia Egyetemen azonban még ezt figyelembe véve is kiemelkedő béreket kapnak az oktatók: egy professzor évente átlagosan több mint 191 ezer dollárt, vagyis 35 millió forintot keres. A nívós intézmény ezzel a második legjobban fizető egyetem az Egyesült Államokban.

A fenti összeget figyelembe véve, ha Bajnai Gordon két hónapig tanít New Yorkban, azzal körülbelül 32 ezer dollárt, azaz közel 6 millió forintot is kereshet. Azt nem tudni, vajon a volt miniszterelnök lakhatási, utazási költségeit fedezi-e az egyetem.

Forrás: Blikk/MTI//Hir24.hu/Pénzcentrum.hu

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: