Újranyitják az óvodákat, jönnek a családi napközik

Magyar Nemzet2011. március 3. 08:32

A korábban bezárt óvodák, valamint iskolák óvodai célú újranyitásával teremtené meg a hároméves kortól kötelező óvodáztatás feltételeit az oktatásért felelős államtitkárság - írja a Magyar Nemzet.

Egy-két héten belül elkészül a felmérés arról, hogy a kötelező óvodáztatás korhatárának csökkentéséhez mennyi óvodai férőhelyre van szükség - nyilatkozta Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára.

A férőhely hiány nem az egész országra, hanem csak egyes régiókra, településekre jellemző. A legnagyobb hiány Budapest agglomerációs körzetében és Észak-Magyarország bizonyos településein van.

A régi épületek újranyitása segíthet jóval olcsóbb, mintha új férőhelyeket hoznának létre. Ugyanakkor ez egy gyorsabb megoldást is jelent, hiszen akár már ősztől óvodaként működhetnek a korábban kihasználatlanul, üresen álló épületek.

A lap úgy tudja, a legkisebb településeken az infrastruktúra kialakításáig úgynevezett családi napközik válthatják ki az óvodát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: