Bicskanyitogató adótrükk: Te is bedőlhetsz!

Pénzcentrum/MTI2011. február 24. 14:32

A Gyermekrák Alapítvány 14 éves működése alatt elérte, hogy karitatív tevékenységét ismeri az egész ország, és a határon túli magyar közösségek is. Megkérdőjelezhetetlenül fontos adományairól rendszeresen hírt ad az írott és az elektronikus média. A számtalan oklevéllel és kitüntetéssel elismert, megfeszített munkájának köszönhetően vált a Gyermekrák Alapítvány neve mindenki előtt ismertté (OTS).

Ez az, amit egyes civil szervezetek megirigyeltek és a Gyermekrák Alapítvány nevet felhasználva próbálják megtéveszteni - sajnos sikerrel - a jó szándékú támogatókat és az szja 1 %-ról rendelkezőket. A Gyermekrák Alapítvány kereső szókapcsolatra fizetett hirdetési felületeket vásároltak internetes keresőoldalakon!

Rohanó világunkban a kereső szókapcsolatot beírók azt hihetik, hogy a Gyermekrák Alapítvány neve alatt megjelent nevek és adószámok a Gyermekrák Alapítványhoz köthetők, ami elégnek tűnik ahhoz, hogy ne keressenek tovább a megjelenő több száz találat között, hanem rendelkező nyilatkozatukra rögtön beírják az első - megtévesztésként -, a fizetett sorokban megjelenő adószámok valamelyikét. Ezek a jogtalan névbitorlók természetesen saját maguknak gyűjtenek pénzt, amiből egy forint sem kerül a Gyermekrák Alapítványhoz.

A Gyermekrák Alapítvány a szükséges jogi lépéseket már megtette annak érdekében, hogy ezen szervezetek a továbbiakban ne tudják becsapni azokat az embereket, akik a rákos beteg gyermekeknek a Gyermekrák Alapítványon keresztül szeretnének segítséget nyújtani.

Az alapítvány kéri, hogy mielőtt valaki a személyi jövedelemadó 1 %-os nyilatkozatát elküldi, győződjön meg róla, hogy azon a Gyermekrák Alapítvány neve és adószáma 18161007-1-42 helyesen szerepel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: