Milliókat érő antik bútorokat akartak kicsempészni: Hegyeshalomig jutottak

Pénzcentrum2011. február 6. 03:02

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Hegyeshalom térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú Ford Transit típusú gépjárművet, amelyet egy magyar állampolgár vezetett.

A gépkocsivezető arról nyilatkozott a pénzügyőröknek, hogy bútorokat szállít Budapestről Nyugat-Európába.

 


A jármű átvizsgálása során a járőrök különböző, az 1800-as évekből származó biedermeier bútordarabokat, - karosszék, kihúzható asztal, szekrény - illetve egy 1930-ból származó Art-Deco fürdőszoba-garnitúrát és fa virágtartó szekrényt találtak.

A 14 bútordarab mindegyike a kulturális javak körébe tartozó tárgy, a sofőr azonban ezekre vonatkozóan nem rendelkezett a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal kiviteli engedélyével.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A pénzügyőrök a csaknem 3 millió forintot érő bútorokat lefoglalták és visszaélés kulturális javakkal bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a sofőr ellen.

 

Címkék: