Újra hódít a régi trükk! Nem is gondolnád, hogy hová rejtik a piát

Pénzcentrum2011. január 25. 18:02

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói péntek hajnalban tetten értek egy magyar és két szerb férfit egy akasztói tanyán, amikor csempészett szeszt fejtettek le egy autóból és a hozzákapcsolt utánfutóból. Mint kiderült, a szabálytalan szállításhoz a szerb rendszámú autó üzemanyagtartályát alakították át, az utánfutónak pedig a vázszerkezetébe rejtették a szeszt.

A gyanútlan elkövetők szerszámokkal és szivattyúval felszerelkezve éppen az utánfutó bontását kezdték volna el, amikor a nyomozók megjelentek. Az üzemanyagtankból 80 liter, az utánfutó üreges vázszerkezetéből pedig 50 liter tiszta szesz került elő. A házban talált szesszel együtt összesen 250 liter, egymillió forint értékű, Szerbiából szabálytalanul behozott tiszta szeszt foglaltak le a nyomozók.

A szerb személyekkel szemben csempészet, a magyar elkövetővel szemben jövedéki orgazdaság gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A NAV pénzügyi nyomozói után a hivatal jövedéki igazgatóságának munkatársai is megérkeztek, lefoglalták az átalakított autót és az utánfutót.

Az elkövetők két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők, és emellett 1,5 millió forint jövedéki bírságot kell fizetniük.

 

Címkék: