NAV közlemény a februári üzemanyagárakról

Pénzcentrum2011. január 21. 11:02

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette a 2011. február 1-je és február 28-a között alkalmazható üzemanyagárakról szóló közleményét.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése értelmében az NAV köteles havonta közzétenni a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

2011. február 1-je és február 28-a között alkalmazható üzemanyagárak:

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

Hogyan határozza meg a NAV az üzemanyagárakat?

Az szja törvény értelmében az állami adóhatóságnak a tárgyhónapot megelőző hónap 25-éig közzé kell tennie a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárakat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az üzemanyagárak megállapítása során a NAV úgy jár el, hogy üzemanyagfajtánként veszi az előző évben a három legnagyobb forgalmat bonyolító belföldi üzemanyag-forgalmazó cég a tárgyhónapot megelőző hónap (vagyis a kihirdetés hónapjának) első napján alkalmazott literenkénti árait. A három árnak kiszámítja a számtani átlagát. Az átlagot egy forinttal megemeli, majd az így kapott összeget forintra kerekíti.

 

Címkék: