Hatalmas fogás: kiterjedt szeszesital előállító hálózatot számoltak fel

Pénzcentrum2011. január 13. 16:58

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói illegális szeszesital előállító hálózatot számoltak fel szerda hajnalban. A nyomozóhatóság emberei rajtaütésszerűen hat helyszínen tartottak házkutatást és összesen mintegy 4 ezer liter szeszt és további ötezer literhez való alapanyagot foglaltak le.

Az akcióban résztvevő 26 nyomozó és egy kommandós egység összesen 3 ezer 780 liter szesztes folyadékot, 5 ezer liter szeszes folyadék előállításához szükséges alapanyagot mintegy 5 millió forint értékben, illetve gépeket, berendezéseket, aromákat mintegy 12 millió forint értékben, valamint 5 millió forint készpénzt foglaltak le. A gyanúsítottak 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatóak

Azonban a hajnalban lefoglalt illegálisan előállított szeszmennyiség valószínűleg csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a most leleplezett hálózat már régóta ipari mennyiségben termelte és több megyében terítette szabálytalanul a szeszt. A forgalmazást és az előállítást a jövedéki adózás szabályait megkerülve végezték. Az elkövetési érték jelentősen növekedhet, a nyomozás további szakaszában derül ki, mekkora nagyságrendű a bűncselekmény.

 

Címkék: