Kiderült: ennyit keres egy megasztáros

Pénzcentrum2011. január 11. 16:02

Néhány hete ért véget a Megasztár 5: az év férfihangjának választott Kökény Attilának azonban csak most indul be igazán a karrierje. Jelenleg viszont még egyre tornyosuló anyagi problémáival küszködik az énekes és családja.

Korábban a Pénzcentrum.hu is megírta, hogy hitelkönnyítést kellett kérnie a banktól Kökény Attilának, mivel a svájci frank ingadozása miatt a Megasztár második helyezettje sem tudja fizetni a magas törlesztőrészleteket. Az énekes elmondása szerint körülbelül 220 ezer forint a házára felvett hitel havi törlesztőrészlete, azonban a család bevételeiből lehetetlenség kifizetni ekkora összeget úgy, hogy még mellette fenn is kell tartani a háztartást.

A tehetségkutató második helyezettje a Magellán című televízió műsorban úgy nyilatkozott, hogy havi keresete körülbelül 300-350 ezer forint körül van, ám ez aligha lehet elég a magas tartozásokra valamint a család egyéb költségeire.


A tehetségkutató előtt az énekes a vendéglátóiparban dolgozott, de úgy gondolja, hogy ha beindulnak a fellépések, akkor akár két-három előadással megkereshet annyit, mint azelőtt egy hónap alatt - mondta a Borsnak Kökény Attila. Amennyiben bejönnek a sztár számításai minden bizonnyal kilábal a létbizonytalanságból, addig azonban még rengeteg felkérés és koncert áll előtte.

A Megasztár ötödik szériájának legjobb férfihangja mellett még rengettegen küszködnek az országban a svájci frank ingadozásai miatt a devizahitelek törlesztésével.


Nem csak egy Megasztárnak lehetnek hitelgondjai...

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb hitelezési statisztikái szerint 2010 utolsó előtti hónapjában ismét anélkül növekedett a magyar háztartások hiteltartozása, hogy meghaladta volna a hitelfelvételek összege a törlesztésekét A novemberi hiteladatok beleillenek az előző hónapok trendjébe, nagyobb "izgalmakat" egyelőre csak a frank árfolyammozgása okoz. A téli hónapok a hitelezés szempontjából hagyományosan nem sok jóval kecsegtetnek.

Novemberben ismét jelentősen, 8130,5 milliárd forintról 8566,3 milliárd forintra nőtt a magyar háztartások hiteltartozása. Egy ilyen fejlemény akár jót is jelenthetne, rögtön hozzá kell azonban tenni: a hitelállomány növekedését ezúttal is kizárólag a forint gyengülése okozta, mely az októberi fellélegzés után ismét sok fejfájást okozott a devizahiteleseknek.


Immár egy esztendeje folyamatosan nettó hiteltörlesztői pozícióban van a lakosság, vagyis (kis egyszerűsítéssel) több hitelt törleszt hónapról hónapra, mint amennyi új hitelt felvesz. A 14,5 milliárd forintos novemberi nettó hiteltörlesztés mögött ugyanakkor a forinthitelek 25,7 milliárd forintos felvételi többlete és a devizahitelek 40,2 milliárd forintos törlesztési többlete állt.


Kedvező kínálati és keresleti fejlemények, illetve a hitelfelvételt ösztönző kormányzati intézkedések híján a jelzáloghitelezés továbbra is tetszhalott hazánkban. Az egy hónap alatt bekövetkezett 2,5 milliárdos növekmény elenyésző, novemberben így is csak 29,76 milliárd forint összegben vett fel jelzáloghitelt a magyar lakosság.


Bár a devizahitelek aránya 1,4%-ről 3,9%-ra nőtt, ez nem a deviza alapú jelzáloghitelezés újraindulásának köszönhető: mint ismeretes, ilyen hitelt augusztus közepe óta csak hitelkiváltás esetében helyezhetnek ki a bankok. Ehelyett a valamelyest talán fokozódó hitelkiváltásoknak tudható be a devizahitelek arányának növekedése, mely a valószínűsíthetően kedvezőtlen jövőbeni árfolyammozgások (további frankerősödés) miatt egyre több frankhiteles fejében fordulhat meg. Nehezíti helyzetüket, hogy szigorú jogszabályi korlátok (másik frankhitelre váltás esetében 45%-os hitelfedezeti korlát) is akadályozzák ezt a lépést.

Címkék: