Tesco: vezérváltás Magyarországon

Pénzcentrum2011. január 7. 08:22

Hamarosan távozik a magyarországi Tesco vezérigazgatója és Angliában beszerzési igazgatóként folytatja munkáját - értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, Per Bank búcsúlevelében azt írta: "Hamarosan elhagyom a magyar Tescót, és az élelmiszer területért felelős beszerzési igazgatóként folytatom karrieremet Angliában. Új pozíciómban a Richard Brasher vezette igazgatótanács tagja leszek, amely a nagy-britanniai üzletmenetet irányítja. A távozásom pontos időpontjáról és az utódomról a következő hetekben kaptok tájékoztatást ".

Az áruházlánc pénteki közleménye szerint Per Bank, a magyarországi Tesco vezérigazgatója az elmúlt két évi sikeres munkája után beszerzési igazgatóként folytatja tovább karrierjét Angliában, a teljes nagy-britanniai és írországi régió irányításáért felelős igazgatóság tagjaként. Per Bank utódjáról a következő hetekben adnak tájékoztatást.

Mint írják, a vezérigazgató a nemzetközi vezetők karrierútjának megfelelő előléptetést kapott (akik egy-egy pozícióban átlagosan 2-3 évet töltenek el). A kinevezés nagy megtiszteltetés személy szerint neki, és a magyarországi Tescónak is, hiszen ez az anyavállalat elismerését jelzi Per Bank és a magyar menedzsment eredményes munkája iránt.

Per Bank vezetése alatt a nehéz gazdasági körülmények ellenére is sikerült a magyarországi Tescónak tovább növekednie, javítani a vásárlói élményt, nagyszerű, új szolgáltatásokat kínálni a (pl.: Tesco Clubcard, Tesco Extra) és példamutató elkötelezettséget mutatni a fenntartható működés megvalósítására.

A vállalat továbbra is elkötelezett a magyar piac mellett, tervei változatlanok és folytatja beruházásait a következő években is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Per Bank 1967-ben született Dániában. Dolgozott a divatiparban és a Masterfoodsnál is többféle pozíciót töltött be. Mielőtt a Tescóhoz került, a huszonötezer dolgozót foglalkoztató Co-op dániai élelmiszerláncot irányította. A szakembert 2009 szeptemberében nevezték ki a Tesco-Global Áruházak Zrt. élére.

 

Címkék: