BL-sztár is lehetett volna: rekordösszegű kártérítés + videó

Pénzcentrum2011. január 7. 08:47

Összességében csaknem 100 millió forintos kártérítést ítélt meg, nem jogerősen, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság egy fiatal debreceni focistának, Körmöndi Péternek. A játékost 2002-ben térdsérüléssel operálták, de a kórházban úgy elfertőződött a sebe, hogy ezután már nem tudott pályára lépni, sport karrierje véget ért, ezért beperelte a kórházat (Független Hírügynökség).

Egy tét nélküli edzőmeccsen szenvedett súlyos térdsérülést a DVSC ifjúsági csapatában focizó védő. A Kenézy kórházban megoperálták, de a sebe elfertőződött, és ezután már soha többé nem léphetett pályára. Az edzője szerint a tehetsége és szorgalma alapján akár a Loki élvonalbeli felnőtt csapatában is szerepelhetett volna. Édesapja szerint jogos a szokatlanul magas összegű kártérítés.

"Ha külföldi játékos lehetett volna belőle, ugye akkor elenyésző ez az összeg, ha egy helyi játékos, akkor talán, valamennyire, de nem is ez a legfontosabb, hanem a fontosabb az, hogy mi lesz a térdével, a lábával a jövőben. Péter sem guggolni, sem térdelni nem tud, évek óta munkát sem kap" - mondta Körmöndi Zoltán.

A tehetség akár a Loki egyik legizgalmasabb BL-meccsén (DVSC-Fiorentina) is pályára léphetett volna:

A bíróság egy összegben 32 millió forint kárpótlást ítélt meg elmaradt jövedelem címén, és több 100 ezres, milliós tételt is jogosnak ítélt az ápolási és egyéb költségekre. Labdarúgó hazánkban még nem kapott ilyen nagy összegű kártérítést.

"Az összegszerűség, ha túlzottan nagy, az csak annak köszönhető, hogy elmaradt jövedelmet ilyen nagyságrendben sikerült az eljárás során bizonyítani" - mondta Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szóvivője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A most 27 éves fiatalembernek 35 éves koráig, havi 500 ezer forintos járadékot is megítélt a megyei bíróság. Az ügy érdekessége, hogy időközben a Kenézy kórházat átszervezték, ezért a teljes kártérítést az alapítónak, azaz a megyei önkormányzatnak kellene majd kifizetni.

Gera Zoltán titokban aláírt? "Azt hisznek, amit szeretnének hinni"

A megyei önkormányzatot képviselő ügyvéd elmondta, hogy nem értenek egyet a bíróság ítéletével, ezért fellebbeztek. A per tavasszal a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Címkék: