Nagy versenyre számíthat, aki banknál helyezkedne el

Világgazdaság2011. január 6. 09:02

Az egyes magyarországi bankok által kínált álláslehetőségeket vizsgálta meg a Világgazdaság. A pénzintézetek internetes honlapján található adatokból kiderül, hogy alig több mint kétszáz álláslehetőséget kínálnak, és a kilenc meghatározó pénzügyi szolgáltató között akad olyan is, amely nyilvánosan nem keres alkalmazottat a lap elemzése szerint.

A bankok ajánlatai között vizsgálódva jól megfigyelhető, hogy hatalmas eltérések mutatkoznak a kínált álláshelyek számában. A 212 jelenleg meghirdetett állásajánlatból 169-et három bank, az UniCredit, a Raiffeisen és a Budapest Bank jegyez. Azonban a többi pénzintézet egyikénél sem haladja meg a tíz főt a kiírt álláshelyek száma.

 


Az állásajánlatok nagy része budapesti munkavégzésre vonatkozik, vidékre összesen mintegy 60 jelentkezőt várnak a bankok, elsősorban értékesítési munkakörbe. Továbbra is az értékesítési - fióki, fiókvezetői, területi képviselői helyek aránya a legmagasabb, a meghirdetett pozícióknak közel a fele erre a szegmensre vonatkozik. Azonban megfigyelhető, hogy az ellenőrzési területre kiírt pályázatok száma veszített lendületéből, jelenleg a kiírt álláslehetőségek mintegy egynyolcada szól erre a területre. Ugyanakkor az elmúlt évekhez képest növekedett a részmunkaidős, illetve a gyakornoki pozíciók száma is.

Nem meglepő, hogy viszonylag kevés állást kínálnak a pénzintézetek, hiszen sem a gazdasági környezet, sem a hitelintézeti szektor helyzete nem előnyös az esetleges létszámfejlesztési terveknek. Mindezek fényében már több bank is bejelentette nemrégiben, hogy nemhogy új embereket fog felvenni, de még faragni is kénytelen az alkalmazotti létszámon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: