Schmitt Pál még nem írta alá a nyugdíjtörvényt

Pénzcentrum2010. december 22. 09:02

A nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvényt Schmitt Pál köztársasági elnök még mindig nem látta el kézjegyével, pedig ez a szűk határidők miatt ez nagyon sürgős lenne - írja a Népszabadság.

FRISS: a köztársasági elnök aláírta a nyugdíjtörvényt - Kattints!

A jogszabályt több mint egy hete, december 13-án fogadta el a parlament, ám a köztársasági elnöki aláírás és a Magyar Közlönyben való megjelenés azóta sem történt meg.

A Köztársasági Elnöki Hivatal titkársága nem kívánt válaszolni arra, hogy mikor várható a törvény aláírása.

A hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag január végéig nyilatkozhat arról, ha maradni kíván, ellenkező esetben automatikusan visszakerül a társadalombiztosításba. Figyelembe véve az év végi ünnepeket, már kevesebb mint harminc munkanapjuk maradt azoknak, akik így határoznak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
nyugdíjtörvény, köztársasági elnöki hivatal,