Az exfeleség lesújtott a milliárdos lottónyertesre

Pénzcentrum2010. november 22. 16:58

Elveszítette lottónyereményének egy részét az az angol férfi, akitől volt felesége 8 millió fontot (2,5 milliárd forintot) követelt tíz évvel a válást követően.  Az 56 millió fontos (18 milliárd forintos) jackpot minden idők harmadik legnagyobb nyereménye volt a szigetországban. 

Wendy, az exfeleség beperelte volt férjét, Nigel Page-t, aki 2010 februárjában megnyerte EuroMillions jackpotot. Az asszony még 2000-ben hagyta el férjét egy másik férfiért, és magával vitte az akkor 3 éves kislányukat is.

A fődíj egy részére azért tarthatott igényt a volt kedves, mert a váláskor nem rögzítették, hogy amit ezután szereznek jövedelmet, abból a másik fél már nem részesülhet. 

A 43 éves nő 2 millió fontot (640 millió forintot) kapott a bíróságon kivül, de még nyolc millió fontot követelt. Wendyhez, amint eljutott volt férje szerencséje, azonnal rohant az ügyvédhez, hogy a lehető legnagyobb összeget szakítsa le Nigelről. 

A 10 millió fonton felül még havi 2000 fontos (640 ezer forintos) gyerektartást is kiharcolt magának Wendy.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nigel a szakítást követően több évig élt magányosan. A nyeremény átvétele után azonban újra házasodott, és sajnálatát fejezte ki, hogy szerinte ő az első olyan angliai lottónyertes, akitől ily módon vették el nyereménye egy részét. 

Nigel új kedvesével egy hatágyas, 4 millió fontos (1,3 milliárd forintos) kastélyba költözött, Liz Hurley szomszédságába. A régi 235 ezer fontot érő házukat pedig a takarítójuknak adták.


 

Címkék: