Megszüntették a Szepessy-féle szociális kártyát Monokon

Pénzcentrum2010. november 19. 18:02

Több olyan határozatot visszavont a monoki önkormányzat, amit az előző, Szepessy Zsolt polgármester által irányított képviselő-testület hozott. Megszüntették például a szociális kártyáról szóló rendeletet és visszavonták azt a szándéknyilatkozatot is, amelyben a kettős állampolgárságot igénylő határon túli magyaroknak ajánlották fel, hogy jelentkezzenek be Kossuth Lajos monoki szülőházába.

Demeterné Bártfay Emese a település jelenlegi polgármestere a visszavonó határozatot azzal indokolta, hogy a szociális kártyáról szóló rendelet értelmét vesztette, mivel egyetlen ilyen kártyát nem kapott még senki a településen.

A polgármester azt mondta, hogy a hivatalban most átfogó átvilágítás zajlik, az eredmények alapján döntenek majd róla, hogy más, országos visszhangot kiváltó rendeleteket is megsemmisítenek-e.

A szociális kártya bevezetéséről szóló rendelet nagy vihart kavart 2009-ben. A döntés szerint ugyanis a segélyre jogosult emberek a kártyára kapták volna jövedelmük egy részét, azzal pedig csakis a kártya kibocsátójával szerződésben álló boltban vásárolhattak volna, és a megvehető árucikkek közül kivették például a dohányárut és az alkoholt.

Szakemberek akkor azt fogalmazták meg, hogy nem lehet beleszólni abba, mire is költik pénzüket a szociális juttatásokra jogosult emberek. Szepessy Zsolt azonban azt mondta, hogy a segélyek jelentős részét élvezeti cikkekre költik a rászorulók és van, aki uzsorásoktól felvett hiteleket törleszt belőle.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
kettős állampolgárság,