Idén nem lesznek jutalmak?

Pénzcentrum2010. november 11. 08:32

A jövő évi adóváltozások miatt jóval kedvezőbbek lesznek az adózási szabályok, ezért prémiumok, extra jutalmak és bónuszok kifizetését megéri 2011-re áttenni. A munkabérekkel viszont nem érdemes "trükközni", ugyanis nem túl valószínű, hogy bármely foglalkoztató visszatartaná a béreket - írja a Napi Gazdaság.

Jövőre a járulékcsökkentés mellett életbe lép az alacsonyabb mértékű szuperbruttó is. Az idén még a bruttó fizetésünk 1,27 szorosa után fizettünk személyi jövedelemadót, jövőre ez 1,19, két év múlva pedig 1,13 százalék lesz. 

A természetbeni juttatások is kedvezőbben adóznak 2011-től. A most 25 százalékos adóterhet viselő cafetéria elemek, jövőre csak 16 százalékosak lesznek (szuperbruttóra vetítve 19).

Tehát mind a munkavállalónak, mind a munkaadónak megérné, ha az ez évre vonatkozó pluszpénzt nem 2010 végén, hanem jövőre fizetné ki a foglalkoztató. Az adózásból származó előnyöket pedig meg is oszthatná a két fél egymás között, így közösen tudnának belőle profitálni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címkék: