Hiába örült a nyugdíjpénznek, baj lett belőle

Pénzcentrum2010. október 28. 12:02

A trükkös lopások megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismét konkrét esetek bemutatásával hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a sértetté válás elkerülhető lenne, ha az emberek elővigyázatosabbak lennének. Egy telefonnal utána lehet érdeklődni, hogy az a szolgáltató, melyre a bebocsátást kérő idegenek hivatkoznak, aznap hol, mikor tervez óraleolvasást. Nincs készpénzforgalom a szolgáltató és az előfizető között. Amennyiben valakinek túlfizetése keletkezik, azt a szolgáltató, vagy bankon keresztül utalja vissza, vagy a következő havi számlában írja jóvá.

Számtalanszor előfordult már, hogy a trükkös tolvajok ilyen-olyan ürüggyel kéredzkednek be rendszerint idős emberek otthonába. Ez történt Tatabányán is, ahol hivatalos dokumentum kitöltéséhez kért segítséget egy nő. Állva nem tudja kitölteni a papírokat - volt a mese, amit a 85 éves sértett elhitt és otthonában leültette a tolvajt, aki elterelve a néni figyelmét, a szoba polcán lévő pénztárcából eltulajdonított 400.000 forintot.

Ácson a nyugdíjintézet munkatársának adta ki magát a trükkös tolvaj, így jutott be a 84 éves asszony házába. Pénzt hozott - állította, melynek az idős néni megörült, így nem akadékoskodott, mikor a 20.000 forintos bankó felváltására kérte a tolvaj, akinek időközben társa is megérkezett. Kifigyelték, honnan veszi elő a pénzt a néni, majd a figyelmét elterelve ellopták összekuporgatott értékét.

Oroszlányban egy 78 éves nénihez kéredzkedett be két nő, mondván a szomszédnak szeretnének üzenetet írni, ehhez kérnek tollat és papírt. Mire az idős asszony észbe kapott, a két ismeretlen nő már el is tűnt a sértett bankkártyájával, melynek elhasználásával közel 200.000 forintot emeltek le az asszony számlájáról.

 

Címkék: