Akcióban a pesti plázakommandó

Pénzcentrum2010. október 15. 16:58

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a társszervek és a tanintézmények közreműködésével 2010. október 15-től akciósorozatot tart, amelynek célja a "csellengő" és az oktatási intézményekből, családoktól tartósan távol maradó gyermekek felkutatása, illetve kriminalizálodásuk megelőzése.

A diákok felkutatását a kollégák szakemberek, pedagógusok közreműködésével iskolák környékén, forgalmas csomópontokon, aluljárókban, illetve a fiatalok által kedvelt helyszíneken, bevásárlóközpontok környékén, játéktermekben, vendéglátó-ipari egységekben tartják. Továbbá a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a 2010/2011-es tanévben speciális foglalkozások keretén belül bűnmegelőzési órákat tartanak a Kék-Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, az ELTE munkatársai és kriminálpszichológusok közreműködésével, illetve szabadidős ifjúsági klubok működtetésében közreműködnek az ELTE szakembereivel.

Az akció keretén belül a kollégák az említett területeken ellenőrzik a tanköteles korban lévő fiatalokat, az iskolából történő hiányzást. Az ellenőrzés célja a bűnözést előmozdító tényezők háttérbe szorítása, megakadályozása, továbbá "csellengők" felkutatása esetén az iskola és a szülők értesítése.

 

Címkék: