Kiderült, melyik országba vándorolnak legtöbben

Pénzcentrum2010. szeptember 8. 15:02

2009. január elsején 31,9 millió külföldi élt az EU 27 tagállamában, akik közül 11,9 millió valamelyik tagország állampolgára volt, a többi pedig EU-n kívüli országból érkezett. Az Unió teljes lakosságának 6,4 százaléka számít külföldinek az otthonát jelentő országban.

Az Eurostat adatai szerint az összesen mintegy 7,2 milliónyi harmadik országból származó lakos több, mint fele Afrikából települt át (4,9 millió), őket követik az ázsiaiak (4 millió) majd az amerikaiak (3,3 millió fő).

Hol él a legtöbb külföldi?

2009-ben a legnagyobb létszámban Németországban éltek külföldiek - összesen mintegy 7,2 millió ember - , a második legkedveltebb célország Spanyolország, ahol 5,7 millió külföldi élt tavaly, Nagy-Britanniában 4 millió, Olaszországban 3,9 millió, Franciaországban pedig 3,7 millió nem francia állampolgár élt 2009-ben. Ez azt jelenti, hogy az összes külföldi több, mint háromnegyede ezeket az országokat választotta új otthonának.

Százalékban kifejezve a legtöbb külföldi Luxemburgban élt (a teljes lakosság 44 százaléka), második helyen Lettország végzett (18%), Cipruson és Észtországban a helyi lakosság 16 százalékát teszik ki a külföldiek, de Spanyolországban, Írországban és Ausztriában is 10 százalék feletti az arányuk. Ezzel szemben Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában az egy százalékot sem éri el a külföldiek aránya.

Kik a vándorlók?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szülőhazájukat elhagyók, és az EU valamely tagállamában letelepedők legnagyobb csoportját a románok alkotják (2 millió fő), őket követik a lengyelek (1,5 millió), az olaszok (1,3 millió) és a portugálok (1 millió). Az EU-n kívülről érkezők közül a legtöbben Törökországból jönnek (2,4 millió), de marokkói és albán állampolgár is több, mint 1 millió él az EU tagállamaiban.

Ami hazánkat illeti, Magyarországon 2009-ben összesen 186 ezer külföldi állampolgár élt, ami a teljes lakosság kevesebb, mint 2 százalékát jelenti. Közülük mindössze 76 ezer ember érkezett EU-n kívüli országból.

Címkék: