Házi olajfinomítóra csapott le a Vám- és Pénzügyőrség

Pénzcentrum2010. augusztus 23. 11:32

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a tegnapi napon bejelentés és információ gyűjtés alapján ellenőrzést tartottak egy Kecskemét külterületén található tanyán, ahol a törvény őrei meglepő szerkezetre bukkantak.

A pénzügyőrök az ingatlan egyik romos melléképületében egy működő állapotban lévő, eddig nem látott hatalmas méretű olajlepárló berendezést találtak, amelyben 1.000 liter ásványolajtermék fortyogott. A helyszínen folytatott ellenőrzés során előkerült még 7 db 200 literes fémhordó, melyekben összesen további 1190 liter ásványolajtermék volt.

Az eljárás során közreműködő személy az ásványolajtermék származását igazolni nem tudta, ezért a vámhatóság az illegális berendezést (1000 literes üst, 3 méteres páracső, 60 literes hűtőberendezés), valamint a több mint 2000 liter ásványolajterméket lefoglalta. A tulajdonos a jövedéki igazgatási eljárás során több százezer forintos bírság kiszabására számíthat, mely mellett büntetőeljárás is indul.

A felderítéssel nem ért véget a pénzügyőrök munkája az ügyben, hiszen a mai napig kellett várni arra, hogy a főzőüstben forró anyag kihűljön annak érdekében, hogy azt le lehessen fejteni és az óriási készülék megbontását és elszállítását daruval, valamint külső segítséggel el tudják kezdeni - közölte a VPOP.

Címkék:
ásványolaj, olajfinomító,