Nyugdíjcsalás a százévesek titka? Egy 1897-es matrónát sem találnak

Pénzcentrum2010. augusztus 3. 12:02

Mint arról a múlt héten a Pénzcentrum.hu is beszámolt, a rendőrök csak a mumifikálódott holttestét találták meg a japán főváros legidősebbnek hitt férfijának. A hatóságok emiatt egy átfogó vizsgálatot rendeltek el, melynek keretében felkeresik a város legidősebb lakóit. Az ellenőrzés során a 113 éves korával a legidősebb tokiói nőként számon tartott Fusa Furuyát sem találták meg.

A japánok híresek a magas várható élettartamukról, kormányzati adatok szerint több mint negyvenezer száz évnél idősebb lakosa van az országnak. A statisztikák pontosságát azonban kétségessé teszik a napokban is zajló vizsgálatok. Az ellenőrzést azt követően láttak szükségesnek a hatóságok, hogy a legidősebbnek hitt férfi holttestét a rendőrök találták meg, becsléseik szerint már három évtizede halott volt, de a nyugdíját felvették a hozzátartozói.

Nyugdíj-horror! 30 évig vették fel a mumifikálódott férfi nyugdíját

A legidősebb férfi után azonban a legidősebb nőt sem találják. A nyilvántartások szerint Furuya asszony a lányával él egy lakásban, a nő azonban azt állítja, hogy 1986-tól kezdve semmilyen kapcsolata nincs az anyjával, azon kívül, hogy a mai napig ő fizeti a matróna egészségbiztosítását.

Az idős asszony meglétét az évek során senki nem ellenőrizte, egészen mostanáig. A hatóság emberei most sorra felkeresik a város legidősebb lakóit, így próbálják kiszűrni az esetleges nyugdíjcsalásokat. Furuya asszonyt továbbra is próbálják megtalálni, most a fiát keresik, hogy ő hátha tud valamilyen információval szolgálni az anyja hollétéről.

Címkék: