Luxusnyugdíjak: évi hatmillió életfogytig

Pénzcentrum2010. július 4. 14:02

A majdnem hárommillió (összesen 2 973 207) nyugdíjas közül az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság márciusi adatai szerint 202 617-en kapnak több mint 150 ezer forintot havonta. A háromszázezer forint fölötti sávokban már csak 1439-en vannak, félmillió forintnál pedig csak 13-an kapnak több nyugdíjat.

A nyugdíjbiztosítási főigazgatóság információi szerint egyébként az ilyen kiugróan magas, több mint félmillió forintos nyugdíjakat a legtöbb esetben az eredményezte, hogy az ellátás alanya messze az öregségi nyugdíjkorhatár fölött, 70-80 évesen vette csak igénybe öregségi nyugdíját.

A 642 ezres Biszku-nyugdíj csökkentését kéri a halálraítélt

Tehát az érintettek a korhatáron túl is sokáig dolgoztak, és így több mint 50 éves szolgálati időt is elérhettek. Emiatt az úgynevezett nyugdíjskála már a nyugdíjalap 95-100%-ában határozza meg az induló nyugdíj összegét, vagyis a nyugdíj "eleve" eléri, megközelíti a beszámított keresetek színvonalát.

Ezt tovább növelheti a korhatár felett minden ledolgozott hónap után járó fél százalékos bónusz, amivel akár meg is duplázható, vagy ennél is nagyobb mértékben növelhető az eredeti nyugdíj.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nyugdíjszámok: itt az idei mérleg!
Íme a nyugdíjak új folyósítási rendje! Decemberben meglepetés!
Nyugdíjasok veszélyben! Erre mindenki figyelmeztesse idős rokonait!

Címkék: