APEH-osok őrizetben!

Pénzcentrum2010. június 17. 10:42

Nyolc személyt - köztük hat APEH munkatársat - gyanúsít korrupciós cselekmények elkövetésével a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozók tegnap reggel egyszerre fogták el őket, majd tartottak házkutatást mindegyiküknél, a nyolc gyanúsított közül hármat őrizetbe vettek - áll a police.hu közleményében.

A megyei főkapitányság az APEH Biztonsági Főosztállyal együttműködve szerda reggel egyszerre nyolc helyen tartott házkutatást, mely során az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság hat munkatársa és két vállalkozó ellen indult eljárás korrupciós cselekmények elkövetése miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a gyanúsítottak huzamosabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért az adózó ügyfeleket kedvezőbb helyzetbe hozták az adóigazgatási eljárásokban. A nyomozóhatóság a tegnap elfogott személyeket vesztegetés elkövetésével gyanúsítja. A Fejér megyei nyomozók három főt őrizetbe vettek, köztük egy vállalkozót. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

A büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja, melynek keretében vizsgálják más bűncselekmények megvalósulását is. Tekintettel a nyomozás érdekeire, illetve arra, hogy az elsődleges nyomozati cselekmények még folyamatban vannak, a bűncselekményekkel kapcsolatban egyéb információt még nem adtak ki.

Címkék: