Örülhetnek az autósok a luxusadó eltörlésének, de mikortól?

Pénzcentrum2010. június 16. 08:47

A gépjármű-kereskedők szerint a vagyonadó eltörlésével felpöröghet a használtautó-piac, ráadásul többen megmenekülnek az aránytalan kötelezettségektől -írja a Népszava.

A vagyonadó eltörlésével jelentősen nőttek a használtautó-kereskedők költségei, azonban még nagyobb hátrányt jelentett, hogy a 125 kW feletti teljesítménnyel rendelkező autók -a luxusadó miatt- szinte eladhatatlanná váltak. A Fidesz bejelentése szerint hamarosan eltörlik ezt az adónemet, a pontos időpont azonban egyelőre még nem ismert.

A luxusadó eltörlése nagyban segíti a használtautó-piacot is - jelentette ki Fojt Attila a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke, aki szerint alapvetően igazságtalan volt a törvény. "Zömében olyan autók után kellett fizetni, amelyek valójában nem is luxus kategóriába tartoztak, hanem 8-10 évnél idősebbek és nagy teljesítményűek voltak".

Az egyesület számításaira hivatkozva elmondta 83 ezer autót érintett ez az intézkedés, de ebből csak néhány 10 ezer volt valóban nagy értékű autó.

Címkék:
vagyonadó,