750 milliós adócsalás! Lecsaptak a pénzügyőrök

Pénzcentrum2010. június 10. 13:32

A Vám- és Pénzügyőrség Dél- alföldi Regionális Nyomozó Hivatala az APEH feljelentése alapján egy Békés megyei székhelyű gazdasági társaság által elkövetett adócsalás miatt folytatott nyomozást zárt le sikeresen a napokban.

A lefolytatott büntetőeljárás során megállapítást nyert, hogy a Békés megyei cég 2007. és 2008. év közötti időszakban hét másik társaságtól fogadott be gabonakereskedelemmel kapcsolatos különböző költségelszámoló fiktív számlákat - amely mögött tényleges teljesítés nem volt - fűzött le a könyvelésébe, majd szerepeltette adóbevallásában.

Ezen túlmenően a cég számla nélküli értékesítéséből származó bevételét is eltitkolta. Így a Békés megyei társaság a csak papíron szereplő költségeket adójából jogosulatlanul írta le, illetve az eltitkolt bevételével több mint 750 millió forint kárt okozott különböző adónemekben (ÁFA, társasági adó) a központi költségvetésnek.

Az eljárás fényt derített arra is, hogy az adócsalást három gyanúsított követte el, akikkel szemben a vámhatóság vádemelési javaslatot tett a Békés Megyei Főügyészségre.

Címkék: