Különös módszerrel dolgozó csempészt fogtak a vámosok (fotóval)

Pénzcentrum2010. június 4. 10:32

CT-vizsgálattal buktattak le egy nigériai kábítószercsempészt a ferihegyi vámosok, aki a testében próbált átcsempészni 178 gramm kokaint és heroint. A kapszulák nyelése helyett a férfi azonban más utat választott a drog elrejtésére.

Egy Madridból érkező nigériai állampolgár a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér zöldfolyosóján kívánt távozni, ahol a szolgálatot teljesítő pénzügyőrök kérdésére, hogy van- e bejelenteni valója a vámhatóság részére, nemleges választ adott. Az utas külső testi jelei azonban - puffadt has, vörös és vizes szem, ellentmondásos viselkedés, hirtelen hangulat- és viselkedésváltozások, valamint a pénzügyőrök további kérdéseire adott ellentmondásos válaszok - indokolták a tételes vizsgálat elvégzését.

A vámosok a tételes vámvizsgálatot követően feltételezték, hogy egy újabb kábítószernyelővel van dolguk, és a férfi testében, testüregében kábítószert vagy kábítószernek minősülő anyagot kíván az országba behozni, ezért orvosi vizsgálat elvégzése céljából kórházba szállították. A CT vizsgálat igazolta a vámosok feltételezését, ugyanis az utas szervezetében (béltraktusban) idegen test jelenlétét mutatta. A nigériai állampolgár testéből 5 db. kapszulában 178 gramm kábítószergyanús anyag került elő, amelyről a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy heroint és kokaint tartalmaz. A kábítószernyelést illetően viszont a vámosok is meglepődtek, ugyanis a férfi elmondása szerint a kábítószert tartalmazó kapszulák nem a szokásos nyelési módszerrel, a nyelőcsövön keresztül jutottak a beleibe.

A férfi ellen a Vám- és Pénzügyőrség visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. Az őrizetbe vételt követően a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Címkék: