Meghekkelték az ÖSSZES kormányzati honlapot!

Pénzcentrum2010. május 31. 10:02

Szokatlan üzenet fogadja a minisztériumok internetes portáljaira látogatókat. A felirat tanúsága szerint az új kormány kiemelt feladatként kezeli a központi irányítási intézmények webes felületének egységesítését.

Egy angol nyelvű rövidítést, és egy rövid magyarázatot helyezett el az új kormány az összes magyarországi minisztérium honlapjának nyitóoldalára. Az üzenet szövege szerint ezzel kívánják felhívni a közvélemény figyelmét a kormányzati weboldalak körében uralkodó káoszra. A Pénzcentrum információi szerint a felirat a kormányzati honlapok közül egyedül a magyarország.hu-n nem jelenik meg.

 

 

Nem nehéz megjósolni, hogy a közvetített szöveg rövid időn belül széleskörű nyilvánosságot kap, az OMG (Oh, my God, azaz "Te Jó Ég") rövidítés pedig ezentúl nem csak az online kultúrában járatosok számára lesz ismert Magyarországon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormányzati honlapokat a Magyar Távirati Iroda információi szerint szombat kora délutánra vette át az új kabinet. A kormany.hu oldal azóta a kozigazgatas.magyaroszag.hu-ra irányítódik át, és ott már az új kormány tagjai szerepelnek az adatbázisban. A miniszterelnok.hu pedig Orbán Viktor saját internetes oldalát jeleníti meg.

Címkék: