2011-ben startolna az összevont APEH-VPOP

Pénzcentrum2010. május 26. 08:17

Jövő év január elsején kezdené el hivatalosan működését az összevont APEH-VPOP, a csúcsszervezet munkáját öt elnökhelyettes segíti majd - írta szerdai számában a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy egy elnökhelyettes a vám, egy a nyomozati és három az adó-ellenőrzési tevékenységért lesz felelős. Ez a vezetési struktúra egyúttal azt is sugallja, hogy a korábban beharangozott adórendőrség egy későbbi időpontban jönne létre. A lap szerint a szervezet elnöke Béndek József, a határőrség volt országos parancsnoka lesz.

2010.05.18 13:38
Összeolvad az APEH és a VPOP (2.)

Az újság szakértőkre hivatkozva azt írta, hogy a törvényjavaslat és a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény (Hszt.) között koherenciazavar lehet, mivel a törvénytervezet nem szögezi le, hogy a kormánybiztos csak hivatásos állományban lévő személy lehet. A Hszt. pedig ezt kimondja.

A Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének (VPSZF) elnöke szerint is fennállhat a probléma. Ezért az érdekképviselet az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának elnökéhez fordult, s a törvényjavaslat megtárgyalását kérték a bizottságtól.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az új kormány Vám- és Pénzügyőrséget (VP) érintő terveiről Holecz Gábor a VPFSZ elnöke tegnap nyilatkozott. Az MTI közlése szerint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány javaslata szerint a vagyongazdálkodásról szóló törvénycsomagban kormánybiztos alá rendelik a VP-t.

A szakszervezeti vezető közölte: ez a terv a közel 143 éves múltra visszatekintő testületben "hihetetlenül nagy a bizonytalanságot keltett mind a hivatásos és mind a közalkalmazottak körében", sokan állásuk elvesztésétől félnek. "Nincs tisztázva az sem, hogy hogyan alakul a hivatásos állományúak sorsa, mi lesz a nyomozati területen dolgozókkal, és mi lesz a vezetői réteggel ".

Természetesen megvárják a kormány megalakulását, mielőtt az érdekvédelmi eszközökhöz folyamodnának, de a szakszervezeti vezető szerint mielőbbi érdemi párbeszédre van szükség, mert a bizonytalanság lassan a bevételek beszedésének hatékonyságát veszélyezteti - hangsúlyozta a vezető.

Címkék:
határőrség,