Vida Ildikó az adónyomozók élén?

Magyar Hírlap2010. május 20. 09:32

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) valamint a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) összevonása után Vida Ildikó korábbi APEH-elnök irányíthatja az új intézményt - értesült a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban aportfolio.hu is beszámolt, az új kormány az adó és a vámhatóság összevonását tervezi. Az erről szóló törvényjavaslatot Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter és Fónagy János fideszes képviselő már be is nyújtotta az Országgyűlésnek. A Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet a portfolio.hu azon értesülését is megerősítette, hogy az új poszt vezetésére Vida Ildikó, az APEH korábbi elnöke a legesélyesebb.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Vida Ildikó előbb kormánybiztosként fogja levezényelni az APEH és a VPOP összeolvadását, majd átveszi az egyesített hatóság vezetését is.

A Magyar Hírlap emlékeztet arra, hogy az újonnan létrejövő intézmény hatákonyságán múlik az egész kormányzás hatékonysága. Az új intézmény legfontosabb feladata a pénzügyi fegyelem helyreállítása lesz, amely nélkül nem indulhat be a gazdasági növekedés. A lap szerint a legfontosabb kérdés, hogy mindehhez lesz-e elegendő szakember.

Címkék: