Ismét nőtt a magyar milliárdosok vagyona: Demján idén is az élen

Pénzcentrum2010. május 6. 10:25

Idén is Demján Sándor vezeti a leggazdagabb magyarok listáját. Az elsősorban ingatlanfejlesztéseiről ismert milliárdost 2010-ben is az OTP-vezér Csányi Sándor és az ingatlanbefektető Várszegi Gábor követi.

A Napi Gazdaság Kiadó Kft. kiadásában megjelent A 100 leggazdagabb 2010 című kiadvány alapján igazán jelentős elmozdulást nem hozott a 2009-es esztendő a legtehetősebb magyarok körében. A szerkesztők számításai szerint egy év alatt összesen 275 milliárd forinttal nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona.

 


Az összeállítás szerint Demján Sándor 20 milliárddal, Csányi Sándor 70 milliárddal, Várszegi Gábor pedig 26 milliárd forinttal tudta növelni vagyonát egy esztendő alatt. Igaz, ez még messze van a 2007-es csúcstól (akkor Demján 300 milliárdos vagyont mondhatott magáénak), de a javulás biztató lehet az érintettek és a magyar gazdaság számára is.

A negyedik helyen a főleg idegenforgalomban (Hunguest Hotels) érdekeltségekkel rendelkező Leisztinger Tamás áll, 80 milliárdos becsült vagyonával. Ötödik a médiaipari nagyvállalkozó (Magyar Hírlap, Echo TV) Széles Gábor 73,5 milliárdos becsült vagyonával. 6. helyet "szerezte meg" a Wallis-vezér Veres Tibor, akinek vagyonát 68 milliárdra becsülik a szerkesztők.

 


A lista -és a TOP 10- legnagyobb meglepetését a szoftverüzletben világszerte, de főleg az Egyesült Államokban elismert Anka Márton berobbanása jelenti. A kis cégekből igazi és a New York-i tőzsdén jegyzett informatikai nagyágyút építő 37 éves menedzser akár a változások jelképe is lehetne. Személyében ugyanis nem egy ingatlanfejlesztő-privatizáló-pénzügyekben navigáló üzletember követelt helyet a leggazdagabbak között, hanem olyan szaktekintély, aki a kreativitásra és a magyar szürkeállományra építve hozott létre jelentős értéket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A TOP 10-ben található még a szállítmányozással, logisztikával foglalkozó Waberer's Holding elnök-vezérigazgatója, Wáberer György (becsült vagyona 49 milliárd forint), és a Vegyépszer vezetője, Nagy Elek (becsült vagyona 43 milliárd forint). A lista 10. helyén Kovács Gábor, a Bankár Holding Rt. Vezérigazgatója található, 41 milliárd forintos becsült vagyonával.

A leggazdagabb hölgy a listán a 13. helyen szereplő Kósa Erika: a Brokernet Csoport alapító társtulajdonosának vagyonát 32 milliárd forintra becsülik.

Címkék:
csányi sándor vagyona, wáberer györgy, wallis csoport, várszegi gábor, leisztinger tamás,