Cigarettacsempészet: Fegyveres bűnözőket fogtak Szabolcsban (képek)

Pénzcentrum2010. április 23. 10:32

A Vám- és Pénzügyőrség és a rendőrség közös akció keretében csapott le egy illegális cigaretta behozatalára és értékesítésére specializálódott bűnözői csoportra.


A több helyszínt érintő akció apropója egy tavaly elrendelt nyomozás, mely során a pénzügyőr nyomozók 36 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglaltak, a bűnözői csoport egyik vezetőjét pedig 2009 szeptemberében elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.


Az ügy felgöngyölítése során most sor került a bűnszervezet másik két kulcsfigurájának - egy nyírgyulaji és egy nyírderzsi lakos - elfogására is, akik vélhetően a zöldhatáron csempészett cigaretta felvásárlásához és szállításához szükséges anyagi fedezetet biztosították a láncolatban. A házkutatások során előkerültek különböző bűnözői életmódra utaló és közbiztonságra veszélyes eszközök is, például vipera, nyílpuska, sokkoló, petárdák, betöréshez használható szerszámok, valamint megtévesztésre szolgáló határőrségi feliratok és matricák.


A Vám- és Pénzügyőrség a bűnbanda két tagját őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat. Az elkövetők megalapozottan gyanúsíthatók jelentős értékű jövedéki termékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetésével, melyet a törvény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthat.

Címkék:
határőrség,