Hol éri meg, és hol nem családot alapítani?

Pénzcentrum2010. március 12. 15:02

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság neve szerepel annak a listának a végén, amely a gyermeknevelési szempontok szerint rangsorol a világ legfejlettebb országai közül hatot.

A világ másik felén sokkal jobb körülmények között lehet családot alapítani - írja a Daily Mail arra a kutatásra hivatkozva, amely Ausztráliát hozta ki a gyermeknevelés szempontjából a legoptimálisabb helynek a világon.

A kutatásban hat igen fejlett gazdasággal bíró területet hasonlítottak össze, és legjobbtól a legrosszabbig haladva a következő sorrend alakult ki: Ausztrália Szingapúr, Hongkong, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Államok és végül az Egyesült Királyság.

A felmérés szerint az Ausztráliába bevándorolt családok gyerekeinek 78%-a több időt tölt a szabadban, és egészségesebben étkezik új otthonában. Ehhez képest a Nagy-Britanniába bevándorló családok csemetéinél a gyakoribb jelenség, hogy a szigetországban eltunyulnak.

Az Egyesült Királyságba bevándorolt szülők harmada számolt be arról, hogy a gyerekek több TV-t néznek, mint korábbi otthonukban, további 27% pedig arról beszélt, hogy a gyerek több időt fordít videójátékozásra. A bevándoroltak 45%-a nyilatkozott a családi élete minőségi romlásáról, míg csupán a csoport 16%-a vett észre javulást a családon belüli kapcsolatokban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tanulmány általánosságban megállapítja, hogy a vizsgált országok közül a briteknél a legnehézkesebb letelepedés is. Az iskolaválasztás és a gyermekgondozás megszervezése sok gondot okozhat a frissen bevándorolt szülőknek. Egyedüli jó pontként a kutatás azt emelte ki Nagy-Britannia mellett, hogy a világon talán ebben az országban megy a legkönnyebben a kulturális integráció.

Címkék: