Áfacsalásra alapított cég az APEH legnagyobb adósa

Pénzcentrum2010. március 12. 08:47

Minden idők legnagyobb, 9,9 milliárd forintos adótartozást és bírságot halmozott fel a budapesti székhelyű Es-Team Kft., a vállalkozást jó eséllyel áfacsalásra alapították - írja a Napi Gazdaság.

A társaság adószámát az elsők között, még 2007 októberében függesztette fel az adóhatóság. A cég ellen tavaly szeptemberben indult felszámolási eljárás. Az Es-Team adatait vizsgálva egyértelmű: a vállalkozás szinte biztosan áfacsalásra jött létre 2005-ben - írja a lap.

Fő tevékenysége elektronikai berendezések és alkatrészeinek nagykereskedelme - ez azért lehet kiváló egy áfacsalásra szakosodott cég számára, mert ezek az eszközök könnyen mozgathatók és ehhez képest értékesek. Vagyis ezeket a termékeket gyorsan megveszik és eladják a cégek, miközben az áfát elfelejtik befizetni.

A társaság a cégpapírok szerint a Szinyei Merse utca 21. első emelet 5. szám alá van bejegyezve. Az egyesített feketelista adatbázisa alapján az ide bejegyzett cégekkel kapcsolatban érdemes azonnal gyanakodni: a mintegy tízmilliárd forint adótartozást felhalmozó Es-Team mellett 243 másik társaság is ezzel a székhellyel rendelkezik.

A második helyezettnek is kilencmilliárdot jóval meghaladó adótartozása van: a Seacomp Kft.-t a cégadatbázis szerint január 10-én számolták fel, így nincs esély arra, hogy a 9,5 milliárd forint adótartozást rendezze.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A harmadik helyezett Dél-Huninvest Kft. 6,3 milliárd forint adótartozást halmozott fel, majdnem egy éve felszámolták. A társaság székhelye a VIII. kerületben található, székhelyére összesen 44 céget jegyeztek be.

Legalább félmilliárddal lógnak a legnagyobb adósok


Itt az újabb szégyenlista: alsó hangon is félmilliárdos tartozás!

A feketelista.hu adatai szerint 492 olyan társaság van, amelyik több mint 500 millió forint adótartozást halmozott fel, egymilliárd forint feletti tartozást 183-an, ötmilliárd felettit pedig hatan értek el.

Címkék: