Nagy népszerűségnek örvend az APEH regisztrációja

Pénzcentrum2010. március 10. 13:32

A jövőben az eddigieknél is több helyen, országosan 52 APEH ügyfélszolgálaton lesz lehetőségük az adózóknak arra, hogy Ügyfélkapu regisztrációt kezdeményezzenek. Az APEH-nál 2009. november 10-én bevezetett új szolgáltatás annyira népszerűnek bizonyult, hogy március elejétől újabb adóhatósági ügyfélszolgálatok kapcsolódnak be a regisztrációs rendszerbe.

A magyarorszag.hu elmúlt napokban tapasztalható döcögős átállása ellenére népszerű Magyarországon az online ügyintézés, és az APEH ügyfélszolgálatain is egyre többen regisztrálnak az Ügyfélkapura.

2009. november 10-étől már az APEH Központi Ügyfélszolgálatain is kezdeményezhetik regisztrációjukat az állampolgárok az Ügyfélkapu rendszerébe, mivel jogszabályváltozásból következően, az Okmányirodák mellett erre az APEH is jogosultságot kapott.

A zökkenőmentes működés elindulása után rövid időn belül kiderült, hogy a szolgáltatás keresett és népszerű, ezért célszerű a regisztrálási lehetőség kiterjesztése.

Az Ügyfélkapu regisztrációs szolgáltatás kiterjesztésének megvalósítása az igényfelméréstől a munkaállomások bekapcsolásáig 71 napot vett igénybe, és így már országosan - a központi ügyfélszolgálatokkal együtt - 52 APEH kirendeltségen van lehetőségük az adózóknak Ügyfélkapu regisztráció kezdeményezésére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 2009. november 10-től eddig eltelt időszakban több mint 3200-an vették igénybe a lehetőséget az APEH Központi Ügyfélszolgálatain. Jelenleg több mint 850 000 fő rendelkezik az elektronikus adóbevalláshoz nélkülözhetetlen Ügyfélkapuval.

Címkék: