Oszkó, fizess! APEH-osok ezrei vonulhatnak utcára pénzükért

Pénzcentrum2010. február 25. 13:32

Demonstrációra készülnek az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség dolgozói. A tavaly elmaradt bérük és mozgóbérük egy részének kiutalását szeretnék elérni. A Pénzügyminisztérium (PM) elé vonulnának, azonban még semmi sem biztos, a hétfői miniszterrel történő egyeztetés után minden kiderül.

A Pénzcentrum kérdésére sem az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Országos Szakszervezeti Tanácsánál (ADOSZT), sem pedig Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezeténél (VPFSZ) nem kívántak nyilatkozni a Magyar Nemzet azon értesülésével kapcsolatban, miszerint a két szakszervezet közös demonstrációra készülne PM József nádor téri épülete előtt március 4-én. Mindkét érdekvédelmi szervezetnél részleteses tájékoztatást jövő hét elejére, vélhetően a pénzügyminiszterrel történő első egyeztetések utánra ígértek.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a szerveztek már megkapták a közterület használatához szükséges engedélyt, és akár két-háromezren is részt vehetnek a demonstráción a két testület tagjai közül a jövő hét csütörtöki demonstráción.

A dolgozók a tavaly elmaradt 13. havi bérük és a jelentősen lecsökkentett - jutalomként nevesített - mozgóbérük miatt vonulhatnak utcára. A mintegy 15 ezer APEH és 7 ezer VP alkalmazottnak 2009-ben - a dolgozók egy havi bérét - összesen 5,1 milliárd forint kifizetését hagyta jóvá a PM.

Korábban: 5,1 milliárd jutott az idén prémiumra az APEH-nél és VP-nél

A lap információi szerint a szakszervezetek most (utolsó ajánlatként) egy újabb havi bér kifizetését kérik a minisztériumtól, a PM pedig csak kétheti bér kifizetésébe lenne hajlandó beleegyezni.

Címkék: