TOP 10: Itt a legjobban kereső hollywoodi celebek listája

Pénzcentrum2010. február 6. 11:03

A legjobban kereső filmesek listája A Vanity Fair magazin idén is összeállította a legjobban kereső hollywoodi művészek listáját. A neves rangsorban szerepelnek rendezők, színészek és producerek egyaránt, de meglepetés, hogy a tavaly legtöbbet kereső színész mindössze 20 éves.

10. Jerry Bruckheimer: a legendás rendező/producer -akinek a nevéhez például a Karib-tenger kalózai, vagy a Bad Boys is kötődik- a becslések szerint 2009-ben 35 millió dollárt keresett. Olyan filmekben működött közre, mint az Egy boltkóros naplója, vagy a G-Force - Rágcsávók. Idén a Perzsia hercege: Az idő homokja című kalandfilmmel tarolhat.

9.J. J. Abrams: a Lost című sorozat szülőatyja 2009-ben a Star Trek új verziójával tarolt, és a Vanity Fair szerint 36 millió dollárt keresett. Idén kerül mozikba Reggeli glória című filmje, Harrison Forddal a főszerepben.

8.Tom Hanks: az egyik legismertebb hollywoodi színész tavalyi 36 millió dolláros becsült keresetével került a lista 8. helyére. Az Angyalok és démonok című film szépen hozott neki a konyhára, idén például a Toy Story 3. részének egyik hangjaként arathat babérokat.
Már januárban tudják, mi lesz a piac idei slágere

7. Ben Stiller 40 millió dollárt keresett 2009-ben, főleg az Éjszaka a múzeumban 2 hozott számára anyagi sikereket. Idén várható a mozikba az Apádra ütök 3. része is.

6.Daniel Radcliffe, Harry Potter 20 éves megformálója 41 millió dollárt kaszált tavaly. 40 millió dollárt kapott csak azért, mert leszerződött a következő Potter-filmek főszerepére.

Az 5 leggazdagabb: tarolt a Transformers 2 és az Avatar

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

5. Todd Phillips, a Másnaposok című vígjáték rendezője a becslések szerint 44 millió dollárt keresett az elmúlt évben. Idén mozikba kerülő "Due Date" című filmjének főszereplője Robert Downey Jr. lesz.

4. James Cameron az Avatar című 3D-s mozijával végleg beírta magát a filmtörténelembe. Ez persze anyagilag is megérte neki, hiszen csak 2009-ben 50 millió dollárt keresett. A hírek szerint azt tervezi, elkészíti az Avatar folytatását is.

3. Roland Emmerich 70 millió dolláros bevétellel zárta a tavalyi évet. 2012 című katasztrófafilmjével kaszált ennyit. A hírek szerint idén egy TV-s produkcióval rukkol elő.

2. Steven Spielberg
2009-ben 85 millió dollárt keresett. A világ egyik legismertebb rendezője producere volt például a Transformers második részének, ebben az évben pedig a The Pacific - A hős alakulat című háborús filmsorozatával arathat babérokat.

1. A Vanity Fair 2009-es listáját Michael Bay vezeti: a rendező/producer az elmúlt évben a becslések szerint 125 millió dollárt keresett. A legtöbbet számára is a Transformers 2 - A bukottak bosszúja fialt. Bay 2010-ben a Rémálom az Elm utcában új verziójával arathat újabb kasszasikert.

Címkék: