APEH-lista: ők hozták össze a legtöbb tartozást

Pénzcentrum2010. február 3. 15:47

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette a december 31-ével véget ért negyedév adatai alapján a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listáját.

FRISS! Kiderült, valóban az APEH hibázott!
Ciki! Az APEH hibájából borult a bili

A Dreher jelezte, hogy a törvényi előírás ellenére került fel az adóslistára. Részletek a következő oldalon: Törvényt sértett az adóhivatal? - Dreher reakció az adóslistára

Az állami adóhatóság megszokott gyakorlatának megfelelően közzétette azoknak az adózóknak a nevét (jogi személyeknél az elnevezését), lakóhelyét (székhelyét, telephelyét), a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg. A közzétételben természetesen csak olyan adózók szerepelnek, akik az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

Durva! Celebek tízmilliós adótartozással az APEH feketelistáján!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A listán természetesen rendkívül sok végelszámolás, illetve felszámolás alatt álló céget találhatunk. Az azonban meglepő, hogy a listán csaknem félmilliárd forintos adóhiánnyal a Dreher Sörgyárak is szerepel. A legnagyobb adóhiánnyal rendelkező magánszemély ennek nagyjából a felét "felejtette el" befizetni az APEH-nek.

A teljes lista itt található.

Címkék:
adóhivatal,