5,1 milliárd jutott az idén prémiumra az APEH-nél és VP-nél

Pénzcentrum2009. december 31. 09:32

Nem kellett januárig várni az állami adóhivatal valamint a Vám- és Pénzügyőrség munkatársainak az év végi prémiumokra, az idén a tavalyinál jóval szerényebb összeg jutott a dolgozók premizálására.

Az év végén mindössze 5,1 milliárd forinton osztozott összesen 15 ezer APEH és hétezer VP alkalmazott - írja a Magyar Hírlap mai számában. Ez az összeg fejenként átlagosan valamivel több, mint bruttó 230 ezer forintot jelent a két szervezet munkatársainak.

Az idén a Pénzügyminisztérium által jóváhagyott összeg jóval kevesebb a tavaly csak az adóhivatali dolgozók között szétosztott 16,7 milliárd forintnál.

Még idén novemberben Szikora János az APEH elnöke azt nyilatkozta, hogy a Pénzügyminisztériumtól ígéretet kaptak a jutalmak kifizetésére, azonban elképzelhető, hogy erre csupán 2010 elején kerül majd sor. Az APEH-elnök ezzel együtt sajnálatosnak nevezte, hogy az év végi dolgozói plusz pénz jutalomként, és nem mozgóbérként került bevezetésre. Mint mondta, az adóhivatalok a világ minden táján alkalmaznak mozgóbéreket, és az APEH munkavállalói is inkább így tekintenek a juttatásra.

Címkék:
premizálás,