Outplacement: egy utolsó tréning elbocsátás előtt

Pénzcentrum2009. december 22. 09:47

A főleg multik körében ismert outplacement lényege, hogy a leépítő cég befizeti dolgozóit egy programra, amely segíthet nekik munkát találni, például az álláskeresési módszerek csiszolásával - írja a Népszabadság.

Az ezzel kapcsolatos kiadásokat eleve belekalkulálják a leépítés költségébe - véli Jónás Anikó, a Kelly ¬Services Hungary ügyvezető igazgatója. Outplacementet főként a szellemi munkakörből elbocsátottak számára szerveznek, hiszen a fizikai dolgozóktól csak ritkán kérnek önéletrajzot, és az interjú során sem kell feltétlenül speciális követelményeknek megfelelniük.

Önéletrajzot írni még mindig sokak számára problémát jelent, jó, ha az cv-k 30 százaléka megüti az elvárt színvonalat, ami nélkül az interjúig eljutni lehetetlen.

A Kelly Servicesnél fél éven át követik a tréningen részt vettek életének alakulását, s eddigi tapasztalataik szerint néhány hónap alatt 50-60 százalékuk talál munkát. A felső vezetők körében rosszabb az arány, esetükben egy-másfél évig is eltart az álláskeresés. Mivel év végén kevesebb a jelentkező, szakértők szerint érdemes ilyenkor próbálkozni, hiszen kevesebb a vetélytárs.

Címkék:
it services hungary,