Rendkívüli APEH közlemény: téged is érint!

Pénzcentrum2009. december 10. 09:32

Jövő év január elsejétől nem fogadja el a Magyar Posta (MP) a régi típusú készpénzátutalási megbízást (köznapi nevén: csekk). Az adóhivatalnál a zökkenőmentes átállás érdekében már igényelhetők az új típusú csekkek.

FRISS! Az ügy legfrissebb fejleményét ebben a cikkben olvashatod: Beintett a Posta az APEH-nek: valaki csúnyán mellényúlt

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló (2007. évi CXXXVI. törvény alapján), illetve a Magyar Posta Zrt. Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételeinek előírása szerint a régi típusú csekkel 2009. december 31-éig lehet a befizetéseket teljesíteni. A későbbiekben, vagyis 2010. január 1-jétől a Magyar Posta kizárólag az új típusú kibővített csekkeket fogadja el.

Ezek alapján az APEH felhívja az adózók figyelmét, hogy a régi típusú csekkeket még az idén használják fel, illetve amennyiben erre nincs mód, úgy lehetőség van arra, hogy személyesen bármely ügyfélszolgálatunkon vagy írásban a területileg illetékes igazgatóságokon új típusú csekkeket igényeljenek. Írásban történő igényléshez elegendő az APEH honlapján található igénylőlapot kitölteni, és azt a területileg illetékes ügyfélszolgálat részére megküldeni.


Az új típusú csekket a régitől legszembetűnőbben egy nagy "M" betű különbözteti meg, amely a csekk felső részén a MP logójától balra található. Továbbá lényeges különbség még, hogy az új típusú csekken kötelezően fel kell tüntetni a feladó valamely személyazonosításra alkalmas okmányának számát is.

Címkék: