Cáfol a Tesco: nem történt felmondás

Pénzcentrum2009. december 10. 16:02

Cáfolja a Tesco azokat a lapértesüléseket, melyek szerint az áruházlánc néhány munkanapon belül elbocsátotta az ünnepek közeledtével ideiglenesen, de határozott idejű szerződéssel alkalmazott munkavállalóit.

Hackl Mónikától, a Tesco kommunikációs vezetőjétől az alábbi nyilatkozatot kaptuk:

"Határozottan cáfoljuk a vádakat: Nem történt felmondás ebben a körben. A Magyar Nemzet sajnos nem tájékozódott a munkaszerződések felmondásának szabályait illetően. Határozott időre szóló munkaszerződést nem lehet rendes felmondással megszüntetni, kizárólag csak rendkívüli felmondással. Ebben az esetben azonban ki kell fizetni a szerződés teljes időtartamára járó bért, és ez a fajta felmondás egyébként is csak súlyos indokok alapján történhet."

A Magyar Nemzet mai száma arról írt, hogy a Tesco országszerte felajánlotta dolgozóinak, hogy az ünnepek közeledtével ideiglenes munkalehetőséget biztosít munkanélküli hozzátartozóiknak. A lap állítása szerint több olyan esetről is értesült, hogy az ilyen munkára felvettek közül többeket is elbocsátottak, noha december 31-ig szóló, határozott idejű szerződést kötött velük az áruházlánc:
Súlyos vádak a magyar Tesco ellen

Címkék: