Éjjeli revizorokat is bevet az APEH

Magyar Hírlap2009. november 12. 08:32

Fokozni kívánja ellenőrzési tevékenységét az adóhatóság, ezért a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságnál elrendelték, hogy a revizorok éjszakai és hétvégi ellenőrzéseket is végezzenek.

Az APEH álláspontja szerint "a számlaadási kötelezettség megsértésének előfordulása nagyban függ az operatív ellenőrök munkabeosztásától", ezért szükséges a revizorok munkaidőn túli, hétvégi és éjjeli bevetése is - írja a Magyar Hírlap.

A lap információi szerint az adóhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrző vizsgálatok során az országos átlagnál jelentősen kisebb arányú hiányosságokat tárt fel a cégeknél, többek közt ennek az okát is meg kell vizsgálni a szervezeten belül.

Ezenkívül az APEH keresi a lehetőségeket az ellenőrök eredményességre való motiválásának is, aminek nem tesz jót, hogy az amúgy sem kiugró fizetésekkel rendelkező revizorok az idén nem kapják meg a 13. havi fizetésüket. A kérdéssel kapcsolatban Szikora János APEH-elnök november elején az InfoRádió Aréna című műsorában úgy nyilatkozott, hogy az APEH és a VPOP ígéretet kapott a Pénzügyminisztériumtól az idén elmaradó fizetések kiutalására, ám erre költségvetési okokból csak jövő év januárjában kerülhet sor.

Címkék:
számlaadási kötelezettség,