Melyik a legjobb egyetem hazánkban?

Pénzcentrum2009. október 27. 09:32

A hallgatók továbbra is a presztízs egyetemeket tartják a legszínvonalasabbnak, az újonnan alapított iskolák oktatóival azonban elégedettebbek a diákok - írja a Népszabadság.

A legszínvonalasabb intézménynek az ELTE-t tartják a hallgatók, de jó értékelést kapott a Debreceni Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is.

Az Educatio Nonprofit Kft. minden évben elkészíti rangsorkutatását, melyben a húsz objektív mércén kívül a hallgatók véleményét is összevetik: például hogy mennyire elégedettek az intézményi menedzseléssel.

Meglepő módon a legszínvonalasabbnak tartott intézmények hallgatói nem tartják megfelelőnek az oktatók hozzáállását, sőt szakmai szempontból is vannak kifogásaik, amit a kutatás készítői azzal is magyaráznak, hogy az ide bekerült diákok nagy része neves gimnáziumokból érkezett, így az elvárásaik is sokkal nagyobbak, mint a nemrég alakult intézmények diákjaié.

Némi elmozdulás azonban már megfigyelhető a presztízs egyetemektől a kevésbé népszerűek felé: a bölcsészképzésben például az ELTE Pedagógia és Pszichológia Kara mögött, a negyedik helyre tudta feltornázni magát a Zsigmond Király Főiskola.

Címkék: