Kétórás vasutassztrájk ma 10-től

Pénzcentrum2009. október 27. 09:02

Az öt vasúti szakszervezet kedden 10 és 12 óra között figyelmeztető sztrájkot tart. A szakszervezetek a vasút átszervezése, a mellékvonalak bezárása ellen tiltakoznak -írja az Index.

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak kedden délelőtt 10 és 12 óra között a vasúton a mellékvonalak bezárása ellen. Öt vasúti szakszervezet egyezett meg erről hétfőn, miután ezúttal sem sikerült megegyezniük az úgynevezett kollektív munkaügyi vitában a vasút átszervezéséről.

A Vasutasok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete azért kezdeményezett közösen kollektív munkaügyi vitát, mert elutasítja, hogy a kormány jövőre 40 milliárd forinttal csökkentse a vasút finanszírozását. Kifogásolják a helyközi közösségi közlekedés tervezett átalakítását és a mellékvonalak tervezett bezárását.

A GYSEV vonalait is érinti a figyelmeztető sztrájk. A vasúttársaság közleménye szerint kedden délelőtt várhatóan nem indulnak el a vonatok a GYSEV állomásairól és megállóhelyeiről, az úton lévő járatok azonban minden esetben befutnak a legközelebbi állomásra.

A cikk folytatódik, kattints!

Címkék:
mozdonyvezetők szakszervezete,