Segélycsaló? Tele van arannyal - képek

Pénzcentrum2009. október 12. 15:02

Egyedül él, munkaképtelen, felveszi a segélyt, de lehet, hogy a hobbija dúsgazdaggá teszi azt a brit férfit, aki soha nem látott mennyiségű óangol kincsre bukkant a fémdetektora segítségével. Az egyedülálló lelet értékelését a szakértők még el sem végezték, de a kincseket évszázadokon át rejtő terület tulajdonosai már most tartják a markukat.

Az 55 éves Terry Herbert már közel két évtizede hódol hobbijának, fémdetektorával járja fel és alá a mezőket és az iszapos területeket kincsek után keresgélve. A férfi azt állította, hogy eddig havonta körülbelül 600 font haszna származott a hobbijából, de az óangol kinccsel most lehet, hogy megütötte a főnyereményt.

Egy ismerőse elmondta, hogy a különc férfinak olyan szívbetegsége van, ami nem teszi lehetővé, hogy közösségbe vagy munkába járjon. Többféle támogatásban is részesül, egyedül a hobbija érdekli. A fanyalgók szerint egy rossz vicc, hogy még mindig felveszi a segély, miközben több kilogramm nemesfémet talált.

A szakértők elmondták, hogy az óangol kincs körülbelül 5 kilogramm aranyat és 2,5 kilogramm ezüstöt tartalmaz, ezen kívül mintegy 1500 drágakővel ékesített ékszert és egyéb leletet is magába foglal. Az egyik múzeumban szeptember végén kiállították, azóta legalább 40 ezren tekintették meg. A kincs nemsokára a szakértők vizsgálata alá kerül, akik megpróbálják felértékelni a darabokat.

A leletet rejtő terület két tulajdonosa már bejelentette, hogy a kincs értékétől függően fejenként körülbelül egymillió font részesedésre tartanak igényt.

Címkék: