A Google-nél véget ért a válság!

Pénzcentrum2009. október 8. 13:02

Az MBA-k által legáhítottabb munkáltatónál, a Google-nél már létszámbővítést terveznek, a vezérigazgató szerint ugyanis véget ért a hirdetői-válság.

A Fortune magazin felmérése szerint a végzős MBA hallgatók közel 25 százaléka a Google-nél szeretne elhelyezkedni. A korábbi létszámleépítések idején csak töredéküknek nyílt lehetőségük erre, most azonban ismét van remény.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója szerdán újságíróknak elmondta: "a nehezén már túl vagyunk. Tisztán láthatók már a fellendülés jelei, méghozzá nem csak az USA-ban, de Európában is." Ennek megfelelően már a létszámbővítésnek is nekiláttak.

A legutóbbi negyedévben már jelentős növekedés volt megfigyelhető az online hirdetések látogatottságában, azonban a hirdetők még mindig kevesebbet fizetnek klikkelésenként a Google-nek, mint korábban, és megfigyelhető az is, hogy az olcsóbb termékek hirdetései érdeklik a fogyasztókat.

A Google-nél június 30-án összesen mintegy 19 786 ember dolgozott világszerte, amely 378-cal kevesebb alkalmazottat jelent, mint az első negyedév végén.

Címkék: