Piti adótartozás miatt hurcolták meg, pedig már milliárdokat csengetett

Pénzcentrum2009. október 5. 10:32

Dühöng és már torkig van az adóhatósággal Harry Redknapp, a Tottenham Hotspurs 62 éves menedzsere. A sportvezető elmondta: "elegem van a vizsgálatokból, az adóhatóság pár tízezer fontot keres rajtam, miközben az elmúlt évtizedben legalább 10 millió font (2,93 milliárd forint) személyi jövedelemadót fizettem be az államnak".

A sportvezető a hatóságok szerint egy 7 évvel ezelőtti játékos-eladásból származó jutalék után nem rendezte teljes mértékben az adófizetési kötelezettségét. Az edző a jogászaival karöltve jelent meg az ellenőrök előtt és állt a kérdések kereszttüzébe.


A sportvezető nem csak a pálya mellett mérgelődik (Forrás: Sun magazin)

Mint elmondta, a Portsmouth csapatához olyan szerződés kötötte, amely alapján bizonyos százalékban részesült a játékosok eladásából származó bevételekből. Amikor a hórihorgas válogatott csatár, Peter Crouch 5 millió fontért (1,465 milliárd forintért) távozott a csapattól, a vezetőedző akkor is megkapta a maga kis jutalékát.

A vizsgálatok ennek részleteit próbálják felgöngyölíteni, mert egyes okiratokban 5 %, míg más papírokon 10 %-os jutalékmérték szerepel. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a magasabb jutalék ütötte a menedzser markát, akkor a különbözetre eső adófizetési kötelezettség terheli.

Ennek természetesen áll elébe, csak legyen már vége ennek a boszorkányüldözésnek. A kényes ügy kapcsán felröppentek olyan hírek is, melyek szerint megingott a vezetőedző széke, de ezeket az értesüléseket Redknapp azonnal cáfolta.

Címkék: